~ Bajori perecleves
Purply 2011.10.09. 20:16
~ Hozzávalók:
- 2 közepes vöröshagyma
- 2 ek. olaj( vagy zsír)
- másfél dl világos sör
- 7 dl húsleves (lehet leveskockából is)
- só
- őrölt bors
- reszelt szerecsendió
- 1 csokor metélőhagyma
- 2 bajor perec v. zsemle
~ Elkészítés:
Az egyik hagymát finomra aprítjuk, és egy evőkanálnyi zsiradékon üvegesre sütjük. Rátöltjük a sört, a húslevest és 10-15 percen át gyenge tűzön főzzük. Eközben a másik hagymát uborkagyalulóval legyaluljuk, és a vékony hagymakarikákat a maradék zsíradékon szép pirosra sütjük, a fél cm-re felkarikázott perecet vagy zsemlét pedig szárazon megpirítjuk. Ízesítjük a levest sóval, őrölt borssal, reszelt szerecsendióval, majd beledobjuk a megsült hagymát, a megpirított perec vagy zsömlekarikákat és lefedve hagyjuk 5 percig dagadni. A tálalás előtt beleszórjuk a felaprított metélőhagymát.
~ Jó étvágyat!!

|